Xelart.com
Servis PC računara Servis laptopova Spasavanje podataka Izrada sajtova i SEO Kontakt English

Servis računara, odaberite pravi servis

Servis računara je vrlo delikatan posao i nikako nije svejedno gde ćete odneti svoj računar na popravku, reinstalaciju sistema ili čišćenje. Da ne biste čekali danima i rizikovali oštećenja opreme ili gubitak podataka, ovaj posao prepustite samo profesionalnom servisu računara. Mi ćemo vam, kao sajt za besplatnu IT podršku, pomoći da odaberete kvalitetan servis.

Pre nego što odaberete servis računara, pročitajte kako da sami rešite manje probleme, na šta da obratite pažnju ako nosite računar u servis i kako da prođete što bolje.

Ako nemate vremena za čitanje i potreban vam je kvalitetan servis desktop ili laptop računara, naša preporuka je Laptop klinika ili neki sa sajta Servisi-racunara.rs.

Servis računara, servis kompjutera

Ko smo mi? Xelart.com je prema Google recenzijama do 2019. godine bio najbolje ocenjen servis kompjutera u Beogradu, a zatim je postao sajt za konsalting i besplatnu IT podršku. Dugogodišnji rad u IT industriji od njenog samog početka, kao i desetine hiljada zadovoljnih klijenata dali su nam kredibilitet da prenosimo iskustvo. Detaljnije o nama.

 


Problemi koje brzo rešava servis računara

Pronađite približan opis problema sa računarom i kliknite na rešenje:

 


Ako tražite informacije u vezi LAPTOP računara, stranica se nalazi ovde: laptop servis.


Ostali problemi na desktop računarima:

Sve ove probleme rešava profesionalni servis računara, ali je potrebno prvo uraditi dijagnostiku.

 


Prijem računara u servis i osnovna procedura

Prilikom ostavljanja računara u servisu, opišite problem što preciznije i uzmite revers. Na njemu mora da piše šta je sve predato, u kakvom stanju, opis problema i šta je potrebno uraditi. Proverite broj telefona da li je dobro upisan. Pitajte za način plaćanja, jer ne primaju svi kartice. Servis se plaća tek po obavljenom poslu, jer nije moguće predvideti šta sve treba uraditi da bi se ispunio zahtev korisnika.

Primer reversa, odnosno potvrde servisa

Računar se radi čim stigne na red. Uvek ima nekoga ko je doneo računar pre vas, pa nemojte zvati servis bez potrebe. Ako vam je računar hitno potreban, tražite na prijemu da doplatite za hitan start. To ne znači da će serviser ostaviti posao koji trenutno radi, već da će računar biti uzet u rad prvi sledeći. Hitan start se plaća u svakom slučaju kakav god da je ishod servisa, jer plaćate samo da se računar prvi uzme u rad, a sve ostalo je po cenovniku.

Dijagnostika računara je prvo što se radi i ona obuhvata čišćenje i detaljan pregled celog računara. Očekujte izveštaj servisera šta je sve potrebno uraditi i koja bi bila cena usluga. Servis računara se radi tek po odobrenju korisnika. Ako korisnik odustane od servisa jer mu se ne isplati, dijagnostika se obično plaća. Ako vam se ne isplati popravka, možete tražiti ponudu za otkup računara.

Zadržavanje računara u servisu zavisi od težine problema i trenutnog obima posla. Manji problemi rešavaju se obično istog ili sledećeg dana, a razne popravke za 1-3 dana. Ovlašćeni servis za istu stvar zadrži računar 15-30 dana, jer imaju desetine uređaja pre vašeg. To je glavni razlog što ne preporučujemo ovlašćeni servis računara.

Testiranje računara je obavezna poslednja faza rada u svakom profesionalnom servisu. Proveravaju se svi uređaji, rad sistema, programa i maksimalne temperature. Po završenom testiranju konstatuje se da je servis računara obavljen kvalitetno i javlja se klijentu da može preuzeti svoju opremu.

Testiranje računara

Cena servisa računara zavisi od više faktora, ali je na tržištu uspostavljen neki prosek za standardne usluge. Od toga znatno odstupaju jedino ovlašćeni servisi, jer im tako nalažu proizvođači računara. Servisi koji nisu ovlašćeni bi morali da napomenu da koriste zamenske delove. Serviseri koji rade na crno su nelojalna konkurencija jer ne plaćaju poreze, lokale, knjigovođe itd., pa mogu ići sa niskim cenama, ali zato ne možete računati na kvalitet i garanciju. Pogledajte kakva je prosečna cena servisa računara.

Ovlašćeni servisi računara su samo oni servisi koji su navedeni na sajtu proizvođača opreme, na stranici za podršku. Servisi koji na svom sajtu napišu da su ovlašćeni, a ne spominju se na sajtovima proizvođača su prevaranti! Kvalitet usluga u ovlašćenom servisu je diskutabilan, jer se zaposleni često menjaju, dolaze mladi i neiskusni. Osim toga, oni ne popravljaju laptopove, već menjaju cele ploče, kućišta i sve ostalo, pa obično nemaju iskustva kao "pravi" serviseri. Prednost im je što imaju originalne delove. Generalno, kvalitet zamenskih delova je vrlo dobar i nema svrhe čekati u ovlašćenom servisu po mesec dana i platiti duplo više za praktično istu stvar.

Prilikom preuzimanja računara poželjno je da se demonstrira njegov rad, kako bi se klijent uverio da je posao urađen prema dogovoru. Ako ne isprobate računar prilikom preuzimanja, snosite odgovornost za eventualne probleme koje kasnije otkrijete. Zato je preporuka da lepo sednete i isprobate sve (zvuk, tastaturu, wifi, USB, programe itd.).

 


Koji servis računara odabrati?

Google reklame su potpuno nerelevantne, jer svako može platiti reklamu i pojaviti se u vrhu pretrage sa raznim hvalospevima. Nasuprot tome, Google recenzije su dobar pokazatelj kakav je koji servis, ali samo ako imaju veći broj ocena. Puno ocena korisnika (30+) ukazuje na to da su u pitanju realne recenzije, a ne ocene prijatelja vlasnika firme.

Kucajte naziv servisa na Google i istražite šta se piše po drugim sajtovima, društvenim mrežama i na Google recenzijama. Ako nemate vremena za istraživanje, postoji sajt koji je već sve proverio i napravio spisak kvalitetnih servisa:

servisi-racunara.rs .

Naša preporuka je profesionalni servis desktop i laptop računara:

laptopklinika.rs .


Koristan link: besplatni programi