Xelart.com
Servis PC računara Servis laptopova Spasavanje podataka Izrada sajtova i SEO Kontakt English

Izrada sajtova i SEO optimizacija

Bilo čime da se bavite potreban vam je dobar web sajt, a jedan od glavnih poslova kojim se bavimo je izrada sajtova i SEO optimizacija. Verovatno ste već primetili da se naš sajt otvara gotovo trenutno, a to je zato što je programiran od nule, maksimalno optimizovan i pojednostavljen, bez nepotrebnih učitavanja dodataka i teške grafike. Možemo se pohvaliti da je Xelart.com trenutno jedan od najbržih sajtova u Srbiji i šire, što se lako može proveriti.

Osim brzog otvaranja, klijenti žele da dobiju potpunu informaciju u vezi toga što nudite. Niko neće da kopa po sajtu i traži jednostavnu informaciju o proizvodu ili usluzi, nego odmah ide dalje. Pogotovo ako je sajt konfuzan i sporo se otvara. Iz tog razloga, sledeći bitan faktor kod izrade web sajta je da bude pregledan i informativan.

Ali to nije sve, sajt mora biti i ažuran! Najgora stvar je da klijent nađe to što mu treba na sajtu i kad vas pozove da kupi, kažete mu da toga više nema ili je druga cena i slično. Zato ne treba stavljati na sajt ono što se često menja ako niste u mogućnosti da brzo ažurirate podatke.

Sledeća bitna stvar za dobar web sajt je kvalitetna optimizacija za Google, koji je najjači pretraživač informacija na internetu. Nije dovoljno da samo postavite tekstove i slike, već da materijal bude pravilno napisan i raspoređen da bi postigao najbolju poziciju u pretrazi. Optimizacija sajta za pretraživače ili SEO je dodatna opcija pored izrade sajta. Svaki sajt ima osnovnu optimizaciju, ali se značajno može povećati rejting kvalitetno urađenim SEO (search engine optimization).

Tehnologije koje su 2023. najzastupljenije u izradi sajtova su WordPress i Web site builder, ali za bilo šta ozbiljnije i drugačije najbolje je uraditi programiranje u PHP jeziku, upravo ovako kako je urađen naš sajt.

Cena izrade sajta

Cena izrade sajta zavisi od puno faktora, ali najvažniji su broj stranica, broj artikala, količina materijala i posebni zahtevi. Nije isto napraviti osnovni sajt sa 5 stranica i 10-ak slika, i sajt koji ima 100 proizvoda, 300 slika i specifične zahteve. Tako da konačna cena može da se dobije tek kada dobijemo sav materijal za sajt, a okvirna cena kada dobijemo spisak zahteva. Kao što smo malopre spomenuli, važno je da klijent dobije kompletnu informaciju, pa ćemo ovde staviti okvirnu cenu izrade sajta.

Za jednostavne šablonske (WordPress) sajtove oko 5-6 strana sa osnovnim podacima o firmi, proizvodima i uslugama, cena je oko 200€.

Za WordPress sajtove sa opisima proizvoda ili usluga cena zavisi od količine stranica i materijala i okvirno je oko 200-500€.

Sajtovi koji su kompletno po želji klijenta se programiraju i cena je od 500-1.000€.

Cena optimizacije sajta (SEO)

Optimizacija sajta se radi kada sajt već postoji ili je tek završena osnovna verzija. Svi tekstovi, slike i ostali materijal se menjaju po svim pravilima SEO, a to znači da morate napraviti neke ustupke u odnosu na ono što ste zamislili. Google traži da se određene reči nalaze na određenom mestu, slike takođe, kao i još puno drugih faktora. Tekstove prerađujemo tako da smisao ostane isti, a da sve bude optimizovano za pretraživače.

Izmena postojećeg sajta

Ako već imate sajt koji ne radi kako treba ili niste zadovoljni nečim, možemo uraditi kompletan redizajn ili poboljšanja tako da bude lep i funkcionalan. Cena izmene sajta opet zavisi od dosta faktora, ali okvirno izađe oko 30€ po stranici.

Sajtovi koje smo radili

Ovde možete pogledati neke od sajtova koje smo radili. Ima ih raznih, od WordPress i Website builder-a do PHP i CSS tehnologija.

Izrada sajta Next Gen Agency

Modna agencija

Tehnologije: Site Builder

Izrada sajta Accentra

Salon nameštaja

Tehnologije: PHP, HTML, CSS, JS

Izrada sajta Expert-selidbe.rs

Selidbe i transport

Tehnologije: HTML, CSS

Izrada sajta za namestaj

Proizvodnja nameštaja

Tehnologije: PHP, HTML, CSS

Izrada sajta - paneli

Zidni paneli

Tehnologije: HTML, JS, PHP

Uskoro još sajtova...