Servis računara, IT konsalting Xelart.com je sajt za IT konsalting i besplatnu podršku korisnicima računara.
dot
SERVIS RAČUNARA
line
LAPTOP SERVIS
line
IT USLUGE

line

RAZNO

line

Srbi za Srbe

Retro računari

 

 

 

Zamena DC konektora na laptopu

Ako laptop neće da se uključi, ili prekida napajanje kad se pomeri priključak od punjača, verovato je potrebna popravka ili zamena DC konektora.

DC konektor na laptopu

Kvar na DC konektoru se vrlo lako može pogrešno pripisati problemu sa priključkom na punjaču, jer je opis kvara isti. Samo priključivanjem ispravnog punjača može se odmah utvrditi gde je problem. Pri tome, najbolje je da se izvadi baterija, pa čim se mrdne priključak punjača, trebalo bi odmah da se ugasi laptop ako je DC konektor neispravan.

Popravka DC konektoraU našem servisu vršimo popravku ili zamenu DC konektora na laptopu za sledeći dan, a usput čistimo kuler i ceo laptop iznutra, jer ga svakako moramo rasklopiti da bismo došli do matične ploče.

DC konektor se pregleda da bi se uočila eventualna oštećenja, a ako ih nema, ponovo ga zalemimo i ojačamo. Ako je potrebna zamena DC konektora, stavićemo originalni deo i dodatno ga učvrstiti tako da bude bolje nego fabrički.

Zamena DC konektora na laptopu je samo naizgled jednostavna stvar, ali svaki serviser zna koliko se to mora obaviti pažljivo kako se ne bi oštetila ploča, da ne govorimo o rasklapanju celog laptopa da bi se došlo do samog konektora.

DC konektor sa kablomKod nekih laptopova, DC konektor ima svoj kablić sa priključkom i stavlja se u odgovarajuće ležište na kućištu, tako da je zamena laka i nema nikakvog lemljenja na ploči. Često se ležište konektora odlomi i on upadne u kućište, pa je potrebno učvrstiti ga topljenom plastikom. Zamena DC konektora u tom slučaju je nešto povoljnija, jer se plaća samo rasklapanje laptopa, kao i sam konektor, koji je nešto skuplji od običnih.

 

 

Author: Sasha Erceg

Zamena DC konektora na laptopu

Korisni linkovi:

Popravka laptop punjača | Prodaja laptop punjača | Cenovnik

DC konektor u laptopu

Sviđa Vam se članak? Preporučite nas prijateljima! Hvala!

 

 

Saveti

Prilikom prenošenja laptopa obavezno izvadite konektor od punjača da ga ne bi ste zakačili i polomili!

DC konektori

Ako konektor prekida kad se malo pomeri, ODMAH odnesite laptop u servis da se uradi zamena DC konektora, kako ne bi došlo do teškog oštećenja ploče na laptopu.

 

Vršimo popravku ili zamenu DC konektora za sve tipove laptopova:

Dell, Lenovo, Toshiba, Sony, HP, Asus, Acer, MSI, Gericom, itd..