Servis računara, IT konsalting Xelart.com je sajt za IT konsalting i besplatnu podršku korisnicima računara.
dot
SERVIS RAČUNARA
line
LAPTOP SERVIS
line
IT USLUGE

line

RAZNO

line

Srbi za Srbe

Retro računari

 

 

 

Popravka laptop punjača

Popravka punjača za laptop je nešto što svakodnevno radimo u našem servisu. Čest problem je oštećen konektor, tj. oštećen kabal punjača. Iako izgleda kao mali problem, upotreba neispravnog punjača može izazvati teško oštećenje laptopa, pa čak i požar, pa zato ne treba ignorisati problem.

Popravka laptop punjaca

Ukoliko primetite da laptop gubi struju kad se pomeri kabal, može biti problem do samog punjača ili konektora u laptopu, što možete lako utvrditi ako pozajmite drugi punjač na probu. Izvadite bateriju, priključite punjač i uključite laptop. Ako i sa drugim punjačem laptop gubi napon kad se pomera priključak punjača blizu konektora, sigurno je kvar u laptopu, pa nema potrebe da kupujete drugi punjač. Ako sa drugim punjačem laptop radi normalno, možete doneti vaš punjač u servis da uradimo zamenu kabla punjača.

Kvar punjača za laptop može se lako ustanoviti pomoću multimetra, ali možete i sami to proveriti - ako lampica na punjaču ne svetli pa još i tiho pišti, znak je da je potrebna popravka punjača.

napon i struja punjacaLaptop punjači obično daju napon od 18.5, 19 ili 20 Volti (V), uz određenu jačinu struje u Amperima (A). Na svakom laptopu piše na koliko Volti i Ampera radi, pa se mora uzeti tačan napon i ista ili malo veća struja. Znači, ako imate punjač 19V/3.3A, možete bez problema priključiti punjač od 19V i 4.7A, i on će se manje grejati zbog manjeg opterećenja pa će i trajati duže. Za neke starije laptopove možete uzeti bilo koje punjače, ali za neke vredne uvek gledajte da kupite originalni, makar i polovan jer je sigurno kvalitetniji od univerzalnog i slično. Naravno, originalni punjači su skuplji, pa procenite koji Vam više odgovara.

Prilikom rada punjača ne sme da se čuje nikakvo pištanje, niti da punjač bude vreo. Ako je potpuno neispravan i ne daje napon, možemo pokušati da popravimo punjač, a ukoliko to nije moguće, možete kod nas kupiti polovan ili nov punjač za laptop.

zamena konektora na punjacu

Zamena konektora na laptop punjaču

Popravka punjaca za laptopU našem servisu vršimo zamenu konektora, odnosno priključka na punjaču, kao i zamenu kabla i popravku laptop punjača. Ako je kabal u nekom delu u prekidu, seče se malo pre toga, rasklapa se kućište punjača i lemi kabal, uz dodatnu zaštitu topljenom plastikom.

Proizvođači prilikom sklapanja lepe punjače, pa ih nije moguće otvoriti bez oštećenja kućišta, što morate prethodno odobriti. Mi se trudimo da ih otvorimo sa minimalnim oštećenjem, kasnije ih zalepimo super lepkom i ojačamo izolir trakom dok se lepak ne stegne.

Kablovi za laptop punjace, HP, DellImamo na stanju više vrsta kablova za punjače, a ukoliko neki nemamo, možemo ga nabaviti u kratkom roku. Kablove ne prodajemo posebno, već samo sa ugradnjom.

Punjači za Dell i punjači za HP imaju iglicu u sredini, odnosno kontrolni vod, tako da nije moguće koristiti univerzalne punjače sa imitacijom iglice koja nema nikakvu svrhu. U tom slučaju potrebno je nabaviti originalan punjač ili zamenski (ne univerzalni), jer samo to garantuje bezbedan rad laptopa.

Popravka punjača za laptop

Korisni linkovi:

Zamena DC konektora | Prodaja laptop punjača | Cenovnik>

popravka adaptera

Sviđa Vam se članak? Preporučite nas prijateljima! Hvala!

 

Laptop punjači

Punjac za laptop

Prodajemo punjače za sve vrste laptopova kao i naponske detelina kablove za punjače.

VAŽNO!

Punjač za laptop nikad ne držite na tepihu, ćebetu i slično, jer se tako mnogo više greje i može doći do ozbiljnih kvarova punjača i laptopa!

 

Prodajemo punjače za:

Dell, Lenovo, Toshiba, Sony, HP, Asus, Acer, MSI, Gericom, i druge marke laptopova.