Servis računara, IT konsalting Xelart.com je sajt za IT konsalting i besplatnu podršku korisnicima računara.


dot
SERVIS RAČUNARA
line
LAPTOP SERVIS
line
IT USLUGE

line

RAZNO

line

Srbi za Srbe

Retro računari

 

 

 

Punjači za laptopove Asus, Toshiba, Lenovo, Acer, Sony, Samsung itd.

Zamenski laptop punjači koji se mogu nabaviti u Srbiji imaju najviši kvalitet komponenti i finalne izrade, a prodaju se po znatno povoljnijoj ceni od originalnih punjača. Isti su po specifikaciji, od priključka pa do napona i struje, tako da slobodno možete kupiti zamenski punjač i uštedeti. Da preciziramo, ovo nisu univerzalni punjači koji imaju puno priključaka pa se kvare često, nego su baš punjači pravljeni za određeni tip laptopa.

Punjac za laptop

Svakodnevno na servis stižu neispravni originalni punjači koji su kupljeni sa laptopom, tako da oni nisu ništa kvalitetniji od zamenskih. Naravno, bitan je dobavljač, jer neke firme prodaju jako loše punjače ispod standardne cene. Kupci se zalete jer je jeftino, a onda moraju po nekoliko puta da ih menjaju ili im ne priznaju reklamaciju zbog konektora koji se sam od sebe raspadne.

Najčešći kvar na punjaču je oštećen priključak koji ide u laptop, usled čega nastane kratak spoj, izgori punjač i tu nema popravke. Zato ako primetite da punjač prekida, odmah ga odnesite u servis da se promeni DC kabal, kako bi sprečili kvar punjača ili laptopa.

U servisu laptopova možete kupiti:

Polovan punjač za laptop nije loše rešenje. Obično su to originalni i u dobrom stanju, a povoljniji su od novih zamenskih.

tip punjača za laptop

Kako odabrati punjač za laptop?

Oznake na originalnom punjacu1. Pogledajte koji je model laptopa (Asus X550, Acer E1-531, HP 250 G2, Dell, Lenovo, Samsung, Sony, Toshiba, Apple, itd.). To piše sa donje strane laptopa ili ispod baterije.

2. Proverite ulazni napon laptopa i struju sa donje strane računara (npr. DC IN 19V, 4.74A).

3. Ako ne znate koje su tačne dimenzije priključka punjača koji ide u laptop, najbolje da odnesete laptop u servis da se proveri na licu mesta.

Ovo su vrlo bitne informacije, bez kojih ne vredi na slepo kupovati punjač.

Obratite pažnju i na garanciju, jer neki servisi daju samo 3 ili 6 meseci.

detelina naponski kabal za laptop

Naponski kabl za laptop "detelina"

Prodajemo i trožilne naponske kablove za laptop, takozvani "detelina" kabl. U pitanju je standardni trožilni kabl za punjač laptopa sa Euro utičnicom.

Naponski kabl za laptop, detelina, kabl punjača

Slika se može razlikovati od kabla koji je na stanju, proverite na licu mesta šta vam treba. Postoje kablovi sa AC priključkom pod 90 stepeni i pravi. Standardna dužina kabla je 1.8m, a mogu se naći duži i kraći.

Dvožilni kablovi su dosta ređi, pogledajte u nekoj od velikih prodavnica tehnike i računara.

 

Korisni linkovi:

Zamena DC konektora | Laptop punjači

kabl detelina

Sviđa Vam se članak? Preporučite ga prijateljima!

 

Punjači za laptop

Punjac za laptopZamenski punjači

Isprobajte pre kupovine

Garancija godinu dana

 

VAŽNO!

Punjač za laptop nikad ne držite na tepihu, ćebetu i slično, jer se tako mnogo više greje i može doći do ozbiljnih kvarova punjača i laptopa!


 

Zamenski punjači za:

Dell, Lenovo, Toshiba, Sony, HP, Asus, Acer, MSI, Samsung i druge marke laptopova.