Servis računara, IT konsalting Xelart.com je sajt za IT konsalting i besplatnu podršku korisnicima računara.
dot
SERVIS RAČUNARA
line
LAPTOP SERVIS
line
IT USLUGE

line

RAZNO

line

Srbi za Srbe

Retro računari

 

Zamena ekrana za laptop 15.6 inča LED

Najveći broj laptopova ima ugrađen LED ekran 15.6 inča rezolucije 1366x768 tačaka, uvek su na stanju i može se brzo izvršiti zamena ekrana. Ako laptop ne daje sliku ili ima neki drugi manje očigledan problem, potrebno je uraditi dijagnostiku.

Zamena laptop ekrana 15.6 inca LED

Zamena ekrana na laptopu veličine 15.6 inča LED je čest servis kod novijih modela laptopova, dok su stariji ekrani napravljeni u CCFL tehnologiji. Na slici je prikazan tipičan 15.6 inča ekran za laptop, koji se odmah prepoznaje kao LED ekran tako što nema kablić za lampu.

Ekran 15.6 inca sa zadnje strane

Vrste ekrana za laptop

Vrste ekrana za laptop

U domaćoj ponudi su ekrani 15.6" kineskih proizvođača visokog kvaliteta, kao i originalni Samsung i LG ekrani, po 30% višim cenama. Kineski ekrani nisu ništa lošiji, jer je tehnologija izrade vrhunska i nemoguće ih je napraviti bez najmodernijih mašina, kvalitetnih materijala i poštovanja striktnih procesa proizvodnje. Tako da možete slobodno kupiti kineski ekran i uštedeti.

Prilikom poručivanja ekrana obratite pažnju na tip ekrana (LED ili CCFL), položaj konektora (levo, desno, gore, dole), broj pinova (30, 40), rezoluciju (1366x768, 1600x900, 1920x1080). To ćete sve pronaći ako na internetu potražite ekran prema oznaci vašeg ekrana (npr. LTN156xx).

Možete pokušati i sami nabavku i ugradnju ekrana, ali to nosi određeni rizik. Možete kupiti pogrešan ekran, može se oštetiti u transportu, možete spaliti ploču ili ekran, oštetiti kućište i slično. Servis će za malu naknadu ugraditi nov ekran i dati garanciju na rad.


Author: Sasha Erceg

Korisni linkovi:

Cena zamene ekrana | Zamena ekrana na laptopu

Sviđa Vam se članak? Preporučite ga prijateljima!

 

 

Laptop ekrani 15.6 inča

Najčešće se vrši zamena ekrana za laptop veličine 15.6 inča LED 1366x768 px.

Ekrani za laptopove 15.6 LED i LCD, novi i polovni

GARANCIJA:
12 meseci za nove ekrane
i 6 meseci za polovne!

Cena ekrana 15.6