Servis računara, IT konsalting Servis racunara Xelart Cenovnik servisiranja racunara u Beogradu Kontaktirajte Xelart English - computer repair services in Belgrade, Serbia
Xelart.com je sajt za IT konsalting i besplatnu podršku korisnicima računara.
dot
SERVIS RAČUNARA
line
LAPTOP SERVIS
line
IT USLUGE

line

RAZNO

line

Srbi za Srbe

Retro računari

 

Laptop servis Beograd

Svaki ozbiljan laptop servis vrši popravku i održavanje svih marki laptopova - Toshiba, Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo, Sony, Apple itd., pa nije potrebno tražiti ovlašćeni servis za određeni brend. Neki servisi to rade bolje, neki lošije, pa treba proveriti šta ljudi pišu po internetu o konkretnom servisu.

Servis laptopova Asus, HP, Lenovo, Acer, Dell, Toshiba

Usluge laptop servisa

Profesionalni laptop servis rutinski vrši sledeće usluge:

Pored popravki, u servisu se rade i sve vrste softverskih usluga - instalacija sistema, čišćenje virusa, instalacija programa itd.

Sigurni podaciVaši podaci i oprema su sigurni samo u profesionalnom servisu koji izdaje kompletne reverse. Upisuje se sve od opreme koja se ostavi (punjač, torba, miš) i u kakvom je stanju laptop (sa ili bez oštećenja). Unosi se tačan opis problema, tako da i Vi i serviser imate istu informaciju i onda nema zabune. Samo tako se neće zameniti baterija, punjač, torba ili izgubiti podaci. Privatnost podataka takođe mora biti zagarantovana. Običan revers na papiriću nije dovoljan i takve servise treba izbegavati.

Dijagnostika kvara u servisu laptopovaPrvo dijagnostika, popravka tek po odobrenju. Po prijemu laptopa u servis radi se dijagnostika, a zatim se javlja koji su problemi uočeni i koja bi bila cena usluga. Tek po odobrenju kupca radi se dogovoreni servis. Ukoliko je usluga neisplativa, plaća se dijagnostika i korisnik dobija izveštaj o dijagnostici, pa može laptop prodati u delovima ili pokušati sam da reši problem.

U servisu laptopova obavljamo popravke i istog dana za hitne slučajeveLakši problemi na laptopovima se rešavaju istog dana u svakom ozbiljnijem servisu. Samo ovlašćeni servisi rade dijagnostiku po nedelju dana i popravku za 2-3 nedelje. U lakše probleme spadaju zamena ekrana, zamena tastature sa frejmom, ugradnja SSD, nadogradnja memorije, instalacija sistema i slično. I ostali problemi uglavnom se rešavaju za 1-3 radna dana. Ako je hitno, možete platiti hitan servis i laptop se uzima u rad odmah.

U laptop servisu radimo i Reballing, kao i zamenu VGA čipova i čipsetaPopravka matičnih ploča na laptopovima - zamena konektora, zamena FET-ova, kontrolera ili zamena čipova i reballing na profesionalnoj mašini, samo su neki od ozbiljnijih popravki koje ne radi svaki servis laptopova. Potrebno je veliko iskustvo i kvalitetna oprema da bi se mogle raditi takve popravke, a ne samo zamene delova. Garancija na popravke je između 3 i 6 meseci, osim naravno na fizička oštećenja, polivanje tečnosti i slično.

Servis Apple Mac iBook MacBook AirApple servis (Mac servis) spada u komplikovanije i skuplje usluge, delovi su skupi i teže se nabavljaju. Servis Apple računara obuhvata laptop i desktop računare - MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iBook, PowerBook. Za Apple se vrši ugradnja uglavnom originalnih delova, ali često se mogu naći samo polovni. Pored zamene delova, radi se i reinstalacija sistema, popravka matičnih ploča, reballing čipova, zamena baterije, zamena punjača, nadogradnja memorije ili SSD.

Delovi za laptopove

Delovi za laptopove

U Srbiji se može nabaviti skoro sve od potrebnih delova za većinu laptopova - HP, Asus, Toshiba, Lenovo, Dell, Acer, Fujitsu, Sony itd.:

Delovi se uglavnom prodaju uz ugradnju, ali pozovite servis i pitajte za konkretni deo. Od zamenskih delova uvek možete kupiti bateriju, tastaturu sa frejmom (okvirom), punjač i slično.

Ukoliko laptop nije moguće popraviti jer je uništena ploča ili je to neisplativo, pitajte za otkup laptopova. Servis će iskoristiti delove, a novac od otkupa će dobro doći prilikom kupovine drugog laptopa. Ako na stanju ima neki dobar polovan laptop, možete dogovoriti kompenzaciju.

Kako odabrati dobar servis laptopova

Kako odabrati dobar laptop servis

Servisa je puno, neki čak nisu ni registrovani, neki su tek otvoreni. Neki pišu da rade sve besplatno da bi navukli kupce, pa onda kradu delove, lažu da je sve pocrkalo i naplaćuju više od svih ostalih. Najbitnije prilikom odabira laptop servisa je da se prethotno dobro raspitajte po internetu. Pogledajte šta drugi korisnici pišu po sajtovima, Google recenzijama i slično. Neke recenzije su lažne, bilo da su pozitivne ili negativne. Prepoznaćete ih tako što potpuno odudaraju od ostalih (npr. ocena 1 pored svih 4 ili 5, ili ocena 5 i hvalospevi, a ostale između 1 i 3). Ako ima 10 recenzija za 3 dana, a nema pre i posle toga po mesec dana, znate da su lažne. Ako su ocenu dali neki anonimusi kojima je to prva ili druga recenzija, takođe su lažne ocene.

Dakle, servis mora imati dugogodišnje iskustvo, jer samo tako može doći do nekog nivoa kvaliteta. Naravno, servis mora biti registrovan u APR, jer inače nemate nikakvu garanciju od "terenaca" i nepostojećih servisa koji rade samo preko flajera i slično.

Izbegavajte servise koji bez ikakvog dokaza sami sebe hvale kako su najbolji. Puno servisa radi dobro, pa je nerealno reći koji je najbolji. Raspitajte se i formirajte sopstveni utisak.

Dobar servis računara mora biti brz. Nema opravdanja za čekanje po nedelju dana ili duže, posao se mora organizovati tako da se računari što kraće zadržavaju.

Pismena garancija je potvrda da je servis ozbiljan i da je usluga urađena kvalitetno. Garancija na softver ne postoji, jer korisnik sam može uništiti sistem za nekoliko sekundi.

Ako se i dalje pitate kome poveriti servis laptopa, pogledajte spisak kvalitetnih servisa na sajtu:

www.servisi-racunara.rs .

 

Mi možemo preporučiti servis www.laptopklinika.rs kao jedan od najboljih.

 

 

Laptop punjači

Punjači za laptopove, zamenski i originalni, novi i polovni

Novi i polovni punjači za sve tipove laptopova.

 

Otkup neispravnih laptopova

 

 

Gateway laptops

 

Lenovo servis laptopova Asus servis laptopova HP servis laptopova Dell servis laptopova Toshiba servis laptopova Acer servis laptopova Sony Vaio servis laptopova Apple servis laptopova Fujitsu Siemens servis laptopova MSI servis laptopova Gateway servis laptopova